Zondag 6 oktober Debatcentrum De GrensDe Maashorst: natuurgebied of pretpark?

 
De Maashorst: natuurgebied of pretpark? –  Zondag 6 oktober Debatcentrum De Grens – Natuurgebied De Maashorst komt op allerlei manieren in het nieuws. Het gebied is in beweging. Het van oorsprong rustige natuurgebied met kleinschalige landbouw en op beperkte schaal recreatie is de afgelopen jaren met nadruk onder de aandacht gebracht. Meer mensen moesten het gebied leren kennen. En, de natuur moest bovendien in zijn oorspronkelijke staat terug gebracht worden. Inmiddels is er heel veel gebeurd, maar is dat allemaal goed uitgepakt?

 
Waar hebben we het nu over, als we over De Maashorst praten? Is het nou een natuurgebied, of kunnen we het ook een soort van pretpark noemen? Wat is nou het belangrijkste, de natuur of de economie? Moeten we blij zijn met al die extra bezoekers en bedrijvigheid? En, hoe is het met de Maashorstboeren? Krijgen die nog wel een kans om te boeren? De bouw van nog meer bungalows op camping Hartje Groen, leuk. Of wordt het teveel van het goede? En uiteraard, die grote grazers, die zijn er ook.
Hier gaan we het op 6 oktober over hebben … Met een keur aan gasten, maar zeker ook met u als publiek. Kom dus zondag 6 oktober naar Debatcentrum De Grens en discussieer mee.

 
Locatie: De Pul, Kapelstraat 13, 5401 EC Uden. Zaal open: 13.00 uur. Aanvang programma: 13.30 uur.

 
Lees ook: ‘Posbank: natuurgebied of pretpark?‘ en ‘Kwetsbare natuurgebieden dreigen “pretparken” te worden

 
Verslag vorige debatmiddag: ‘Zeer levendig debat tijdens eerste middag in nieuwe seizoen Debatcentrum De Grens