Zondag 15 december: Zondag 15 december: Praatcafé Kunst en Cultuur

Zondag 15 december: Zondag 15 december: Praatcafé Kunst en Cultuur Debatcentrum de Grens organiseert aanstaande zondag een praatcafé over de stand van kunst en cultuur in Uden en omgeving. In gesprek met meerdere betrokkenen uit de culturele sector én het publiek

Tijdens deze middag gaan we met mensen uit de kunst- en cultuurwereld – zowel professionals als amateurs – en het aanwezige publiek in gesprek over het belang van kunst & cultuur voor de bestaande gemeentes (Uden en Landerd) en de potentiële fusiegemeente. Hoeveel voeling hebben de cultuurorganisaties nog met de veranderende wereld? Hoe relevant of interessant is cultuur en kunst nog voor de genoemde gemeentes en hoe interessant zijn deze gemeentes voor de makers?

Toekomst
Wat kunnen we verwachten van de nieuwe fusiegemeente? Worden de mogelijkheden uitgebreid omdat kunst & cultuur een bijdrage kunnen leveren aan het creëren van verbinding tussen de zes kernen die straks de nieuwe gemeente moeten gaan vormen? Of blijft alles bij het oude?

Gasten
Tijdens deze middag verwelkomen we de volgende gasten: Anthony Litjes van Ada Enterprises, Coen Grooten van Muziekcentrum Uden (MCU), Jan Wouda van theater Markant, Janneke van Summeren van Kunst & Co en Sofie van den Krommenacker van Van den Krommenacker Theaterproducties

Iedereen is van harte welkom
Allemaal vragen waarop het debatcentrum 15 december met betrokkenen en publiek een mogelijk antwoord op willen formuleren. Plaats van handeling is De Pul aan de Kapelstraat 13 in Uden. Het begint om 13.30 uur. En de zaal gaat open om 13.00 uur. Iedereen is van harte welkom!

Lees ook: ‘Hoe kunstvriendelijk is de gemeente Uden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

En krijg het boek

‘zoete inval. Als in Uden de pot kookt, bloeit de vriendschap.’

cadeau.

 

Boek Zoete Inval