Debat 'wat wordt het met de Maashorst?'

Debat ‘wat wordt het met de Maashorst?’ Natuurgebied, pretpark of helemaal niks?

UDEN – Hoe leefbaar is het in natuurgebied de Maashorst voor mens en dier? Het project Landschappen van Allure is afgesloten, hoe nu verder? Is het nog pure natuur daar of wordt het een soort van pretpark? Daarover gaat het tijdens de debatmiddag die zondag 6 oktober wordt gehouden in De Pul in Uden. De bijeenkomst is een initiatief van debatcentrum De Grens.

De Maashorst is actueel. Het gaat niet meer alleen over het natuurgebied. De gemeenten Oss, Uden, Landerd en Bernheze zijn in een fikse ruzie beland over de naam van de nieuwe fusiegemeente Uden-Landerd: gemeente Maashorst. Oss en Bernheze vinden dit geen goed idee, verwijzend naar het natuurgebied dat al deze naam draagt. De vier gemeente hebben samen vele jaren hard gewerkt om het natuurgebied in de markt te brengen. De nieuwe gemeente zou er met de bekendheid van de naam vandoor gaan.

 

Betekent burenruzie einde natuurgebied?

Oss heeft al laten weten niet meer mee te betalen aan het gezamenlijke onderhoud van het gebied en trekt zich terug op eigen grondgebied, Herperduin. De dupe van deze burenruzie is het natuurgebied De Maashorst. Als na Oss, ook Bernheze zich financieel terug zou trekken, dan gaat het natuurgebied een moeilijke toekomst tegemoet.

 

Debat over natuurgebied, niet over nieuwe fusiegemeente

Debatcentrum De Grens houdt zondag een debat, niet over de fusie van gemeenten en niet over de naam Maashorst, maar over het natuurgebied zelf. Er komen mensen aan het woord die zich altijd hard hebben gemaakt voor De Maashorst, die wonen en werken in het gebied, die houden van de natuur en kansen zagen. Maar nu maken zij zich ook zorgen over de toekomst van het natuurgebied.

Gasten plus tafelheer/columnist Mark van de Veerdonk

Gasten: Dennis Hurkmans (Maashorstondernemer), Peer Verkuijlen (ex-wethouder Bernheze en oud-voorzitter Stuurgroep De Maashorst), Jos van Vonderen (Maashorstboer) en Nico Ettema (bioloog). Tafelheer/Columnist: Mark van de Veerdonk (Schout van Slabroek).

 

U bent van harte welkom

Het debat is op zondag 6 oktober a.s. in De Pul (Stg. Compass) te Uden, Kapelstraat 13. De deuren gaan open om 13.00 uur en het debat begint om 13.30 uur. Eindtijd: 16.00 uur. Entree: gratis.

Lees ook: ‘Debat Uden over De Maashorst: natuurgebied of pretpark?
Lees ook: ‘Zondag 6 oktober debat.  Maashorst: natuurgebied of pretpark?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

En krijg het boek

‘zoete inval. Als in Uden de pot kookt, bloeit de vriendschap.’

cadeau.

 

Boek Zoete Inval